Norwegian Open vinnnare!

Tävlingen spelades på två banor och de första två varven spelades på Moss o Rygge Golfklubb. Under dessa två varven var jag väldigt stabil från tee och hade bra närspel. Vilket betyder att jag tog vara på alla par 5:or. Utöver de var det inget märkvärdigt, spelades bara klokt. Jag slår inte alltid dom mest fanatiska slagen under en tävlingen men efter mycket tävlande de senaste två säsongerna känner jag att jag förstår min kropp och hur jag svingar. Jag kan alltid eliminera en sidan av banan om jag skulle vilja för det tycker jag är viktigt!

Finalvarvet spelades på en bana vid namn Skjebergs Golfklubb. Lite annan typ av golfbana, tajtare men kortare och lite långsammare green. Jag visste att detta skulle bli ett test att byta underlag och bana såhär över en natt men med rätt attityd skulle jag fixa detta! Det är alltid påfrestande att bli jagad av hela startfältet men jag spelar alltid mot mig själv och mina mål. Har alltid ett nummer i huvudet som jag vill nå i slutet av tävlingen, når jag de finns det stor chans att jag vinner! För mig är det även viktigt att skoja och vara social i sådana situationer annars är det lätt att man tar det på för stort allvar!

Jag lyckades göra 8 birdies sista varvet och sköt delad dagens lägsta score vilket känns bra. Nu är det ny tävling på g och den spelas på Landeryd Golfklubb!

 

Jag och Pensionärerna

Som vanligt varje kväll hänger jag med Spaniens alla pensionärer. Jag imponeras av hur ofta dom försöker prata/kommunicera med mig på deras grova spanska dialekt, speciellt när dom hör att jag pratar engelska. Jag imponeras också av hur ofta dom tränger sig före i kön men antar att vi alla är tävlingsmänniskor. pensionärerna favorit bord

Lika upprepad som dagen har varit idag var även min score, gjorde en ny 71. Spelet var inte det bästa, så för tillfället har jag en bra lägsta nivå. Dock ytterst viktigt att hålla förväntningarna neutrala. Dessvärre hade jag 33 puttar idag vilket var det stora minuset för dagen, det stora plusset var drivern som jag slog på 13:e till en meter och gjorde eagle. Precis som igår puttade jag en timme efter rundan och snart hoppas jag puttningen lossnar. Kan meddela att det är inte ett moln på himmeln och kommer inte vara det under hela veckan, dock är det väldigt kyligt.

soligt

Blåsigt och kallt men briljant spel!

Fortsatt blåsigt och kyligt Florida men det stoppar inte oss från träning och spel. Idag var vi uppe med tuppen för att sen sitta i trafik en timme. Väl framme vid banan började vi dagen med närspel och sen ett range pass. Spelet på banan är super stabilt, blev en 69:a idag och det är bara puttningen som kan vara lite instabil ibland. Jag är supersugen på att tävla, jag känner mig redo, på lördag lämnar jag till Barcelona där jag kommer vara bosatt i 5 veckor. Det blåsiga och kalla vädret tror jag är en perfekt förberedelse inför kommande tävlingar på Spaniens östkust.

Intressanta tankar: Efter all närspelsträning här i USA, har nog lagt ner 10-15 timmar på bara närspel så har mitt fokus ändrats. Tidigare runt greenerna har jag bara varit nöjd med att komma nära pinnen (inom en meter). Grejen med de tankesättet för mig var att jag ofta blev kort om pinnen, ibland mer än en meter ifrån. Nu dock, är mitt fokus att sätta varje närspelsslag, detta har gett resultat. Har chippat i två gånger på tre dagar och det sammanlagda resultatet är närmare pinnen.

Bild på en väldigt välsmakande middag (hemmagjord)

Hemlagad Burger

IHOP

 

Frukost

Idag börjare vi dagen med en frukost på IHOP (american house of pancakes). Gud skapade 7 dagar, sex arbetsdagar och en vilodag (söndag) men som golfare finns det ingen vilodag. Det blev 18 hål i den hårda vinden och ”kylan”, temperaturen nådde bara 17 grader idag. Det var mycket svårspelat men väldigt bra träning inför kommande tävlingar i spanien den 26 februari. Tidigare har vi bara spelat i vindstilla förhållanden men idag fick man verkligen tänka till. Personligen tycker jag det är frustrerande att spela i vind speciellt i början för misstagen är ofta större då, men desto viktigare att lära sig av dom. Landade på 72 slag.

Film på sving: Sving

Ps. Jobbar på nya tricks -> New trick

 

//Oscar

Trump National Jupiter

Idag har det varit en lång dag, vi satte oss i bilen 08.00 för att köra upp till Trump National Jupiter. Det tar cirka 1,5 timme att köra upp dit men det är värt de, anläggningen är riktigt bra. Tränade på förmiddagen medans det blev 18 håls spel på eftermiddagen. Jag spelade väldigt stabilt, banan är ganska svår så att skjuta 71 slag på den banan är jag nöjd med! Jag har nu 4 rundor i rad under par.

Ping klubborna fungerar alltså susen!

Oscar